Ikääntymien tuo tullessaan elämäntilanteisiin odottamattomiakin muutoksia, joihin olemme varautuneet.

Mistä on kyse?

Liberty Life –konsepti lähti käyntiin ajatuksesta, että miksei vanhenemista voisi ottaa vastaan arvokkaasti, kauniisti ja sellaisessa kodissa, jossa eläminen on turvallista ja nautinnollista – jossa voi hyvin. Liberty Life –konseptin koti säilyttää itsenäisyyden ja oman vapauden laadukkaassa ja kauniissa, kuitenkin kohtuuhintaisessa asunnossa.

Liberty Life –konsepti ei ole vanhainkoti. Konseptin asunnot myydään ensisijaisesti yli 55-vuotiaille, jotka haluavat itselleen kauniin kodin, jossa on mahdollisimman helppoa elää vaikka loppuelämän ajan. Konseptia täydentää täysin uudenlainen tapa hyödyntää kiinteistön sisältä tilattavia niin kutsuttuja in-house turvallisuus- ja hyvinvointipalveluita. Ikääntymisen mukanaan tuomat vaatimukset erilaisille palveluille on otettu huomioon ja asukkaan on helppo saada tarvitsemiinsa askareisiin tai hyvinvointiinsa liittyviin haasteisiin apua.

Edut yksityisille

Turva odottamattomia muutoksia vastaan

Asuntomme ovat suunniteltu ensisijaisesti yli 55-vuotiaiden muuttuvat elämäntarpeet huomioiden. Ikääntymien tuo tullessaan elämäntilanteisiin odottamattomiakin muutoksia, joihin olemme varautuneet. Asunnot ovat käytännöllisesti toteutettuja ja pohjaratkaisuissa on otettu esteettömyyden vaatimukset huomioon muun muassa tilavan kylpyhuoneen ja avaran keittiön osalta. Asuntoihin on mahdollista liittää erilaisia liikkumista helpottavia tukia, mikäli elämäntilanne niitä vaatii. Kiinteitä kalusteita voi tarvittaessa siirtää ja asunnosta voi muokata omiin tarpeisiin paremmin sopivan, mikäli elämäntilanne vaatii muutosta. 

Kompaktit, tyylikkäät ja käytännölliset asunnot

Asunnot ovat kooltaan kompakteja, mutta suunniteltu erittäin käytännöllisiksi. Valo tulvii suurista, alas asti ulottuvista ikkunoista sisään avariin asuntoihin ja vehreästä miljööstä on helppo nauttia, vaikka suoraan sängystä. Parvekkeen suuret kaksoisovet luovat tunnelmaa yhdestä lisähuoneesta ja tekevät asunnosta kokoaan suuremman tuntuisen. 

 

Räätälöidyt henkilökohtaiset palvelut

Taloyhtiön kautta saatavat turvallisuus- ja hyvinvointipalvelut mahdollistavat räätälöitävien lisäpalveluiden hyödyntämisen. Hyvinvointipalveluiden kautta asukas voi tilata kätevästi esimerkiksi fysioterapeutti- tai muita terveydenhoitoon liittyviä palveluita kotiinsa.

Vapautta, itsenäisyyttä ja huolenpitoa

Asunnot eivät ole suunniteltu erikoissairaanhoitoa tarvitseville. Asunnot palvelevat kuitenkin ikääntyvän ihmisen tarpeita niin, että itsenäisyydestä ja vapaudesta on helppo pitää kiinni tuntien turvaa läheltä löytyvästä tuesta. 

Palvelut kaikille ikäryhmille elämän muuttuviin tilanteisiin

Liberty Life –konsepti ei ole vanhainkoti. Konseptin asunnot myydään ensisijaisesti yli 55-vuotiaille, jotka haluavat itselleen kauniin kodin, jossa on mahdollisimman helppoa elää vaikka loppuelämän ajan. Konseptia täydentää täysin uudenlainen tapa hyödyntää kiinteistön sisältä tilattavia niin kutsuttuja in-house turvallisuus- ja hyvinvointipalveluita. Ikääntymisen mukanaan tuomat vaatimukset erilaisille palveluille on otettu huomioon ja asukkaan on helppo saada tarvitsemiinsa askareisiin tai hyvinvointiinsa liittyviin haasteisiin apua.

Mielenrauha talouteen  sijoitusasunnon turvin

Kohteen suunnittelussa on otettu huomioon lisäpalveluiden rahoitusmahdollisuus ja asukkaan taloudellinen mielenrauha. Ostamalla vuokrayksiön itselleen talon toisesta siivestä asukas voi käyttää saamaansa vuokratuottoa erilaisiin palveluihin hyvinvointinsa rahoituksen tueksi jos ja kun sellaista tarvitsee. Sijoitusasunto on turvallinen ja vakaa tapa hoitaa varallisuutta. Asukas voi hoitaa asunnon vuokrauksen itse tai käyttää apunaan taloyhtiön isännöintipalvelua sopivan vuokralaisen löytämiseksi. Liberty Life –konseptin etuna on myös vuokra-asunnon kontrolloinnin helppous: vuokra-asunnon voi hankkia jo tuntemastaan taloyhtiöstä, joten vuokra-asunnon hallinta ja siihen liittyvä isännöintitoiminta ovat kätevästi lähellä.

Kysymyksiä ja vastauksia

Miksi sijoitusasunnon ostaminen kannattaa?

A: Sijoitusasunto on vakaa ja turvallinen tapa hoitaa varallisuutta. Alhaisten korkojen aika euroalueella tulee suurten valtionvelkojen takia jatkumaan, mikä pitää talletuskorot lähellä nollaa. Arvopaperimarkkinoiden suuret heilahtelut eivät sovi monille turvallisuutta arvostaville ihmisille

Kuinka paljon vuokralaisen hankinta isännöintipalvelun kautta maksaa?

A: Vuokrauspalvelun tavanomainen palkkio vuokralaisen hankinnasta on yhden kuukauden vuokra +ALV. Palvelu voi olla selkeästi edullisempikin, mikäli monet taloyhtiön asukkaat keskittävät sen palveluntarjoajalle.

Kuka kohteiden vuokrauksen hoitaa?

A: Vuokrauksen voi hoitaa asukas itse tai hän voi hankkia halutessaan palvelun myös taloyhtiön isännöintipalvelusta.

Millaiset ovat sijoitusasuntojen tuotto-odotukset?

A: Mikäli asukas lunastaa itselleen asunnon velattomana, on tuotto arviolta välillä 3-5 %. Yhtiölainaa hyödyntävän vuokraajan oman pääoman tuotto voi olla huomattavasti suurempi. Sijoitustuotto menee suoraan asukkaan omalle tilille kuten normaalissa asunnonvuokrauksessa. Asukas voi käyttää tuottoja esimerkiksi omien hyvinvointipalvelujensa rahoittamiseen.

Millaiseen laskelmaan tämä perustuu?

A: Vuokratuotto perustuu laskelmaan, jossa ostohintaa verrataan alueen tavanomaisiin vuokriin. Bruttovuokrasta vähennetään normaaliin tapaan hoitovastike sekä tontinvuokravastike. Vuokratulo on pääomatuloa, josta omistaja maksaa veron.

Miksi sijoitusasunnon ostaminen Liberty Life -konseptiin kuuluvasta talosta on kannattavampaa kuin muualta vapailta markkinoilta?

A: Liberty Life -konseptiin kuuluvat kohteet rakennetaan hyville paikoille, laadukkaista materiaaleista, mutta silti kohtuuhintaisesti. Asuntojen vuokraaminen onnistuu, kun hinta, sijainti ja ominaisuudet ovat kohdallaan. Liberty Life -konseptin etuna on myös helppous: vuokra-asunnon voi hankkia jo tuntemastaan taloyhtiöstä, ja palveluun kuuluu myös, että kaikille asunnon omistajille tarjotaan vuokrauspalvelua avaimet käteen -periaatteella.