Hyvinvoinnin ja huolenpidon rahoitus on mietitty osaksi konseptia niin, että omaan tulevaisuuteen voi varautua.

Liberty Life -konseptiin kuuluvalle tontille rakennetaan kaksi kiinteistöä, joista toinen on omistusasuntoja ja toinen vapaille markkinoille suunnattuja vuokra-asuntoja varten. Asukkailla on ensisijainen mahdollisuus oman asunnon lisäksi ostaa myös sijoitusasunto taloyhtiön toisesta osasta. Sijoitusasunnon vuokratuotolla on mahdollisuus kattaa omaan hyvinvointiin ja huolenpitoon liittyviä kustannuksia tarpeen mukaan.

Kysymyksiä ja vastauksia

Miksi sijoitusasunnon ostaminen kannattaa?

A: Sijoitusasunto on vakaa ja turvallinen tapa hoitaa varallisuutta. Alhaisten korkojen aika euroalueella tulee suurten valtionvelkojen takia jatkumaan, mikä pitää talletuskorot lähellä nollaa. Arvopaperimarkkinoiden suuret heilahtelut eivät sovi monille turvallisuutta arvostaville ihmisille

Kuinka paljon vuokralaisen hankinta isännöintipalvelun kautta maksaa?

A: Vuokrauspalvelun tavanomainen palkkio vuokralaisen hankinnasta on yhden kuukauden vuokra +ALV. Palvelu voi olla selkeästi edullisempikin, mikäli monet taloyhtiön asukkaat keskittävät sen palveluntarjoajalle.

Kuka kohteiden vuokrauksen hoitaa?

A: Vuokrauksen voi hoitaa asukas itse tai hän voi hankkia halutessaan palvelun myös taloyhtiön isännöintipalvelusta.

Millaiset ovat sijoitusasuntojen tuotto-odotukset?

A: Mikäli asukas lunastaa itselleen asunnon velattomana, on tuotto arviolta välillä 3-5 %. Yhtiölainaa hyödyntävän vuokraajan oman pääoman tuotto voi olla huomattavasti suurempi. Sijoitustuotto menee suoraan asukkaan omalle tilille kuten normaalissa asunnonvuokrauksessa. Asukas voi käyttää tuottoja esimerkiksi omien hyvinvointipalvelujensa rahoittamiseen.

Millaiseen laskelmaan tämä perustuu?

A: Vuokratuotto perustuu laskelmaan, jossa ostohintaa verrataan alueen tavanomaisiin vuokriin. Bruttovuokrasta vähennetään normaaliin tapaan hoitovastike sekä tontinvuokravastike. Vuokratulo on pääomatuloa, josta omistaja maksaa veron.

Miksi sijoitusasunnon ostaminen Liberty Life -konseptiin kuuluvasta talosta on kannattavampaa kuin muualta vapailta markkinoilta?

A: Liberty Life -konseptiin kuuluvat kohteet rakennetaan hyville paikoille, laadukkaista materiaaleista, mutta silti kohtuuhintaisesti. Asuntojen vuokraaminen onnistuu, kun hinta, sijainti ja ominaisuudet ovat kohdallaan. Liberty Life -konseptin etuna on myös helppous: vuokra-asunnon voi hankkia jo tuntemastaan taloyhtiöstä, ja palveluun kuuluu myös, että kaikille asunnon omistajille tarjotaan vuokrauspalvelua avaimet käteen -periaatteella.